Author Topic: few questions about locations  (Read 366 times)

samanp

  • Confirmed Member
  • **
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
few questions about locations
« on: December 29, 2016, 01:17:48 PM »
1) Sometimes when we select a country with state / city it takes long time to load the state / city lists. Test site is installed in a sub directory so not sure if that is the reason. If not has anyone seen this before ? If so how to fix it?

2) I noticed when registering users can select "any" for state / city. When searching it is ok to select "any". Is it possible to force users to select a state / city from the list when registering ?

3) Is it possible to rename "state" and "city" field names in user facing pages (ex: registration, quick search, search etc...) to "state / province" and "city / district" (because some users are more familiar with terms province and district)?

maverick

  • Administrator
  • Veteran Member
  • *****
  • Posts: 3005
  • Karma: +210/-7
    • Maverick Webworks
Re: few questions about locations
« Reply #1 on: December 29, 2016, 03:18:36 PM »
Quote
1) Sometimes when we select a country with state / city it takes long time to load the state / city lists. Test site is installed in a sub directory so not sure if that is the reason. If not has anyone seen this before ? If so how to fix it?
Usually it either loads the state and cities within a few moments, or it never loads and the loader icon just spins forever. If it never loads it's most often caused by the switching of www and non-www prefix used in the domain url, you can read more about in the online documentation:
http://www.datemill.com/etano/wiki/doku.php?id=site_www_prefix_issues

If it does load but it's just taking an abnormal amount of time it's more than likely an issue with your server.

Quote
2) I noticed when registering users can select "any" for state / city. When searching it is ok to select "any". Is it possible to force users to select a state / city from the list when registering ?
There's a mod for this, instructions can be found in the online documentation:
http://www.datemill.com/etano/wiki/doku.php?id=required_location_field

Quote
3) Is it possible to rename "state" and "city" field names in user facing pages (ex: registration, quick search, search etc...) to "state / province" and "city / district" (because some users are more familiar with terms province and district)?
Instructions for this can also be found in the online documentation:
http://www.datemill.com/etano/wiki/doku.php?id=admin:setup#locations

Fusion Responsive Template & Free Mods
http://www.maverickwebworks.com
DO NOT PM me asking for personal help. Post your problem or request in the forums so the entire community can contribute and benefit.

admin@pafriends.com

  • Confirmed Member
  • **
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
Re: few questions about locations
« Reply #2 on: March 02, 2017, 10:53:44 AM »
Concerning the required location mod do you perform the sql query: UPDATE `dsb_profile_fields2` SET `field_type`='field_loc_req' WHERE `field_type`='field_location' before or after installing the package?

maverick

  • Administrator
  • Veteran Member
  • *****
  • Posts: 3005
  • Karma: +210/-7
    • Maverick Webworks
Re: few questions about locations
« Reply #3 on: March 02, 2017, 11:38:16 AM »
I think it would make the most sense to run the database update just prior to installing the mod.

Fusion Responsive Template & Free Mods
http://www.maverickwebworks.com
DO NOT PM me asking for personal help. Post your problem or request in the forums so the entire community can contribute and benefit.

admin@pafriends.com

  • Confirmed Member
  • **
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
Re: few questions about locations
« Reply #4 on: March 02, 2017, 12:17:21 PM »
After the update I was able to get the state required at registration but I still need to make city required.  Is it possible to make city required?

maverick

  • Administrator
  • Veteran Member
  • *****
  • Posts: 3005
  • Karma: +210/-7
    • Maverick Webworks
Re: few questions about locations
« Reply #5 on: March 02, 2017, 03:04:45 PM »
The mod makes ALL location fields "required" including country/state/city. However it only loads selections for what is found in the database. For example ... if the database has no states or cities listed for a particular country then only the country is required, if only states are listed for a particular country but there are no cities listed and associated with the states, then only the country and state is required,

After installing the mod you'll need to regenerate your skin, if you've done this and the problem still exists then it could possibly an issue related to the WWW prefix, which you can read about here:
http://www.datemill.com/etano/wiki/doku.php?id=site_www_prefix_issues

Fusion Responsive Template & Free Mods
http://www.maverickwebworks.com
DO NOT PM me asking for personal help. Post your problem or request in the forums so the entire community can contribute and benefit.